България втвърдява тона към Северна Македония.  призова политическия елит у нас

...
България втвърдява тона към Северна Македония.  призова политическия елит у нас
Коментари Харесай

България втвърдява тона към Северна Македония

България втвърдява тона към Северна Македония.  призова политическия хайлайф у нас към консолидация и използване на европейските механизми за разрешаване на разногласието със Скопие един път вечно.

Румен Радев съобщи, че този път  трябва да признае аргументите за  случилото се с Християн Пендиков. „ Ясно да заявят, че това е закононарушение е от ненавист. Не е битов скандал, не е престъпен случай, а е закононарушение от ненавист “, сподели той.
 също по този начин, че „ пътят на Северна Македония към Европейския съюз в този момент зависи от дейностите на управляващите в Скопие и вписването на македонските българи в Конституцията “.
„ Както би трябвало да бъде в една европейска страна. Ние по този критерии ще съдим. Ако те не престават да блокират български участия под каквато и да е форма - те се самоблокират за Европейски Съюз. Знаете че аз два съвета бях самичък срещи всили и налгах несъгласие докато , че това не е просто двустранен проблем, а за обикновени човешки права “, сподели още Румен Радев.

Президентът участва на празника на българските обичаи и традиции „ Сурва “ в Перник. От там той прикани депутатите да употребяват оставаща им седмица, с цел да одобряват дефинитивно текстовете, уреждащи механизма за надзор на основния прокурор.
„ Ето тук чуваме в този момент чановете, част от маскарадните игри, мощно се надявам  в българския парламент. Когато схванаха че дните на Народното събрание са преброени тогава внезапно се втурнаха да вземат решение този въпрос, всеки да покаже, че има предпочитание, само че може би с тайната вяра че това няма да стане. Ясно ни е,  че механизмът за надзор на дейностите на основния прокурор е фактор за отпушване на политическия развой в България.  “, сподели още Радев.
Държавният глава разяснява и концепцията за възможен референдум за президентска република. „ Специално за моята институция аз нямам потребност от медиатори с българските жители, в случай че аз имам желание за смяна самичък ще го заявя “, сподели той.

 

П се обърна към политиците по тематиката Северна Македония: „ Изключително е значимо да имаме консолидация на нашите старания. Да може тези партии и водачи, които призоваваха, спомняте си за повдигане на ветото, които се опитваха да  тежкото състояние на македонските българи - всички да се обединим тъй че да се употребяват всички европейски механизми. “

В кратковременен план  ще упорства пред Скопие за съответни ограничения за отбраната на македонските българи, уточни още Румен Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР